Rokua Geopark

Yrityksemme sijaitsee Utajärven kunnassa, Rokua Unesco Global Geopark alueen ytimessä.

Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen kansainvälisessä ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa. Se on virallinen UNESCO Global Geopark alue, ja kertoo viimeisimmän jääkauden tarinan – miten sulava jää ja vetäytyvä merenranta jättivät jälkensä Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson maisemiin.

Geopark tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua ainutlaatuiseen luontoon, aitoihin tuotteisiin, elämyksiin ja tarinoihin. Se edistää kestävää kehitystä, matkailua ja luonnontieteiden opetusta.

Ikiaikaiset geologiset tapahtumat ovat muokanneet Rokuan alueesta ainutlaatuisen kokonaisuuden maanmuotoineen, kasveineen, eläimineen ja ihmisineen. Tervetuloa tutustumaan Rokua Geoparkiin!

Rokua Geoparkista UNESCO:n kohde

Yhdistyneiden kansakuntien opetus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO on 17.11.2015 järjestämässään yleiskokouksessa Pariisissa hyväksynyt kansainvälisen Geopark-verkoston osaksi uutta ohjelmaansa nimeltään International Geosciences and Geoparks Programme, IGGP. Samalla päätöksellä kaikista nykyisistä Geopark-verkoston jäsenistä tulee UNESCO:n kohteita.
 
Rokua Geopark on kuulunut kansainväliseen Geopark -verkostoon vuodesta 2010 ja on siten jatkossa virallinen UNESCO Global Geopark alue. Maailmanlaajuisesti Geopark -verkostoon kuuluu 120 kohdetta, joista Rokua UNESCO Global Geopark on Suomen ensimmäinen. 
 
UNESCO:n jäsenvaltioiden päätös on tunnustus Geopark-verkostolle sen tavoitteiden ja toiminnan maailmanlaajuisesta merkityksestä ja Geopark-kohteiden arvosta kansallisesti ja kansainvälisesti.
 
 

Rokuanvaara on Vuoden Retkikohde

Rokuan ydinalueella sijaitseva Rokuanvaara valittiin vuonna 2018 Suomessa vuoden retkikohteeksi.