Ammatillinen kuntoutusselvitys, NEET-nuoret

Ammatillinen kuntoutusselvitys tukee nuoren työ- ja opiskeluelämässä jatkamista sekä työn ja opiskelun pariin palaamista ja siirtymistä.

NEET-nuoret (sinulla ei ole työ-, koulutus- tai harjoittelupaikkaa etkä ole ase- tai siviilipalveluksessa) voivat hakea  ammatillista kuntoutusta suullisesti ja ilman diagnoosia. Ammatillinen kuntoutusselvitys voi sopia sinulle, jos työ- tai opiskelukykysi on heikentynyt sairauden tai vamman vuoksi ja tarvitset tukea kuntoutuksen mahdollisuuksien ja kokonaistilanteesi selvittämisessä.

NEET-nuorten ammatillisen kuntoutusselvityksen edellytykset:

  • nuori on 16-30 -vuotias
  • nuorella ei ole opiskelu- tai työpaikkaa, hän ei ole suorittamassa asepalvelusta tai siviilipalvelusta eikä kyseessä ole suunniteltu välivuosi
  • nuoren toimintakyky on heikentynyt ja
  • nuorella ei ole akuuttia hoitoa vaativaa päihdeongelmaa tai vakavaa ja akuuttia psykoottistasoista oireilua.

Moniammatillisen työryhmän tuella tunnistat ja arvioit työ- tai opiskelukykyysi vaikuttavia tekijöitä. Yksilöllisissä keskusteluissa saat tukea ammatillisen kuntoutussuunnitelman laatimiseen. Suunnitelma auttaa sinua suuntaamaan työelämään tai jatkamaan siellä. Saat tarvittaessa tukea myös lääkinnällisen kuntoutuksen mahdollisuuksien selvittämiseen.

Kuntoutus kestää enintään 12 kuntoutuspäivää ja 1–3 seurantapäivää. Kuntoutuksen kesto määräytyy yksilöllisesti. 

Kuntoutusselvitys on maksutonta ja kuntoutuksen ajalta voi hakea kuntoutusrahaan. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjä matkoja.

Kysy lisätietoja:

kuntoutus@rokua.com